Hoeveel moet u verwachten dat u een tuinman betaalt voor regelmatig of eenmalig tuinonderhoud?

Het eenvoudige antwoord is 'hetzelfde als elke andere handelaar'. Hoewel u niet elke week een loodgieter of elektricien mag gebruiken, zijn de kosten voor een tuinman erg hoog en is het werk zeer arbeidsintensief.

Lees meer over diensten en prijzen van een tuinman op www.tuinen-jk.be

De exploitatiekosten van een professioneel tuinbouwbedrijf zijn net zo hoog als in elke andere professionele sector - accountant, opleiding, verzekering, transport en onderhoud van voertuigen, gereedschap en gereedschap. Zo kan het onderhoud van een maaier evenveel kosten als het onderhoud van een auto. Een tuinman kan meer dan één maaier hebben plus vele andere benzinegereedschappen die allemaal onderhoud nodig hebben, zoals olie, brandstof, smeermiddelen en vervangingsonderdelen.

Vergelijk tuinmannen eerlijk - vraag naar verzekeringen, gereedschap, ervaring, vergunningen en kwalificaties.

De meeste handelaren streven ernaar om minimaal €150 per dag te verdienen - dat is €20 - €40 per uur. Dit tarief wordt echter wel door de klant zelf bepaald:

  • Minimale gesprekskosten - omdat een tuinman per uur kan rekenen in plaats van per dag, zal een groot deel van de dag onbetaald reizen van baan naar baan omvatten. Om deze reden zal een tuinman waarschijnlijk een minimum van 2 uur arbeid of iets dergelijks in rekening worden gebracht.
  • Als u geen 2 uur werk nodig heeft, d.w.z. u wilt alleen het gras maaien, dan zal uw tuinman waarschijnlijk een vaste prijs bieden voor een specifieke baan. Een vaste prijs zal variëren afhankelijk van de omstandigheden. De vaste prijs heeft dus geen enkele relatie met de standaard uurtarieven van de tuinier. Ter illustratie: een glazenwasser werkt niet voor een uurtarief - het zou gewoon niet praktisch zijn. Een tuinman kan ook geen klein gazon maaien voor een uurtarief.
  • De tarieven kunnen stijgen voor regionale variaties.
  • Zal toenemen naarmate het gevaar toeneemt.
  • Over het algemeen is het verwijderen van stekken, chemicaliën, enz. uitgesloten.

De tuinman kan ook een uurtarief hebben voor handgereedschap en een ander uurtarief voor benzinegereedschap. Dit komt door de hogere onderhoudskosten van benzinetools en omdat ze sneller werken met benzinetools - jezelf in de voet schieten als je per uur laadt!

Hoewel hij/zij meer kan opladen en sneller kan werken - ervaren en vertrouwd zijn met het eigen professionele gereedschap zal resulteren in een superieure afwerking. Hun verzekering zal de zaken rechtzetten in het geval van een ongeval en u bent niet verantwoordelijk als ze zich verwonden aan hun eigen gereedschap. Ze worden gestimuleerd om hun werk goed te doen - hun reputatie als professional en het vooruitzicht op terugkerende zaken en aanbevelingen. Hun professionele instrumenten hebben in de loop der tijd veel meer bereikt - waardoor u waar voor uw geld krijgt.

Onderzoek: Volgens onze ledenenquêtes besteden professionele tuinders die al 11 jaar of langer handel drijven bijna 30% van hun inkomsten aan zakelijke overheadkosten en uitgaven!

Wat moet er gedaan worden?

Denk na over wat je echt nodig hebt - onderhoud of 'manicure'. Een 'verzorgde' tuin zal regelmatig bezoek nodig hebben, dus een tuinman zal waarschijnlijk per uur kosten in rekening brengen en zal gedetailleerde werkzaamheden met zich meebrengen. Standaard regelmatig onderhoud (maaien van gazons, snoeien van heggen) wordt normaal gesproken tegen een vaste prijs in rekening gebracht. Een vaste prijs helpt u bij uw budget en is een efficiënte manier om uw tuin onder controle te houden.

Het doen van het juiste werk in de juiste tijd van het jaar zal u helpen de kosten uit te spreiden en uw tuin gezond te houden.

Pas op voor valse economie

Hoe minder een tuinman rekent, hoe langer hij/zij er waarschijnlijk over doet - welke stimulans heeft hij/zij immers om zich te haasten? Zijn ze verzekerd? Zijn ze gekwalificeerd? Hebben ze hun eigen gereedschap? Als ze uw gereedschap gebruiken, bent u dan verzekerd als ze zichzelf pijn doen? Als de tuinman u niets anders biedt dan arbeid, dan is het minimumloon in het Verenigd Koninkrijk ongeveer € 9 zinnen. Goedkope arbeiders geven al snel hun zelfstandige activiteit op en keren terug naar het werk in loondienst - vooral in de wintermaanden.

Veel niet-gekwalificeerde hoveniers proberen hetzelfde in rekening te brengen als een gekwalificeerde tuinman - dus waarom niet gewoon op zoek gaan naar een gekwalificeerde tuinman en krijgen waar u al voor betaalt!

Na duizenden ponden te hebben uitgegeven aan gereedschap, verzekering en training van een professionele tuinman zal hij/zij met trots vertellen waarom hij/zij hun honoraria waard is en u zult er baat bij hebben als ze efficiënt, veilig en intelligent werken.

Onderzoek: Volgens onze leden enquêtes, professionele hoveniers die al 11 jaar of meer handel drijven, besteden professionele hoveniers tot 2 uur per dag aan onbetaalde bedrijfsadministratie - rekeningen, chemische dossiers, offertes, enz.

Geld besparen met een professionele tuinman

Bespaar geld (en help uw tuinman) door het juiste werk op het juiste moment te doen! Tuinonderhoud is het hele jaar door nodig. Verspreid de kosten door het juiste werk op het juiste moment te doen.

  • * Vraag uw tuinman om hulp wanneer er op het juiste moment van het jaar echt gewerkt moet worden.
  • * Bespreek met uw tuinman hoe u uw tuin kunt vereenvoudigen, bijvoorbeeld door de borders te mulchen, zodat u niet zo vaak onkruid hoeft te wieden.
  • * Blijf in contact met uw tuinman door hem/haar te vragen uw gazon regelmatig te maaien - vaak tegen een vaste prijs.
  • * Plan vooruit en bel uw tuinman voordat de tuin wanhopig wordt, want hij/zij kan het druk hebben.

Als u dit doet, zal hij/zij u waarschijnlijk voorrang geven op ad-hoc of nieuwe klanten wanneer u hagen moet snoeien, planten, zachte landschapsarchitectuur enz. nodig hebt - vooral tijdens de koudere maanden.

U kunt ook met uw tuinman praten voor ideeën over hoe u uw tuin kunt vereenvoudigen. Goede hoveniers zijn drukke hoveniers en krijgen de klus geklaard. Professionele hoveniers hebben geen gebrek aan werk en vaste klanten, dus ze hoeven niet de hele dag een eenvoudige taak uit te voeren.

In de drukke seizoenen zal een goede tuinman waarschijnlijk maanden van tevoren geboekt worden. Blijf in contact met uw tuinman. Een tuinman die regelmatig uw gras maait, zal u waarschijnlijk voorrang geven wanneer u ander werk moet doen. Plan vooruit en neem contact op met uw tuinman voordat uw tuin erg overwoekerd raakt.

Waarom beoordeelt u de kwaliteit van het werk van een tuinman niet door hem of haar te vragen een kleine taak uit te voeren en hem of haar alleen uit te nodigen als u tevreden bent.

Wees specifiek

Voor sommige mensen is het een wilde bloem - voor anderen is het een onkruid. Elke klant is anders. Laat uw tuinman precies weten wat u wilt. Praat met uw tuinman - als er iets is dat ze niet hebben gedaan, kan het zijn omdat het de verkeerde tijd van het jaar is om dit te doen.

Let op: Deze suggesties zijn alleen voor onderhoud, niet voor tuinaanleg of boomchirurgie, omdat dit verschillende disciplines zijn die hogere kosten met zich meebrengen.